Wat is tbs?

Tbs is de afkorting van terbeschikkingstelling. Naast een gevangenisstraf kan de verdachte een maatregel opgelegd krijgen. Tbs is zo’n maatregel en wordt vaak opgelegd aan de plegers van zedenmisdrijven. Alleen verdachten met een ziekelijke stoornis van het geestesvermogen of gebrekkige ontwikkeling komen voor tbs-oplegging in aanmerking. De veroordeelde wordt dan in een kliniek geplaatst waar hij of zij behandeld wordt. Tbs heeft als doel de terugkeer van een veroordeelde in de samenleving. Tijdens het strafrechtelijke onderzoek worden verdachten waarbij een vermoeden bestaat van de aanwezigheid van een ziekelijke stoornis, geobserveerd. Een advocaat kan u adviseren of u wel of niet moet meewerken aan een observatie of gedragsonderzoek.

Lees meer over tbs

Wordt u verdacht van een zedendelict?

Als u verdacht wordt van het plegen van een zedendelict kunt u worden aangehouden, worden verhoord of vastgehouden worden in een cel gedurende het onderzoek. Een advocaat kan u bijstaan wanneer u een verdachte bent. Een advocaat zal er alles aan doen om te zorgen dat u een eerlijk proces krijgt en de negatieve gevolgen voor u zoveel mogelijk worden beperkt.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 55 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in zedenfeiten

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in zedendelicten.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten zedendelict advocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in door Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Specialisten in zedendelicten

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland