Moet ik meewerken aan een psychologisch onderzoek?
Nee, u hoeft niet mee te werken aan een psychologisch of gedragsdeskundig onderzoek. Veel verdachten weigeren echter wel mee te werken. Op die manier trachten zij de oplegging van de tbs-maatregel te voorkomen. De weigering mee te werken aan een psychologisch onderzoek is echter geen zekerheid dat de tbs-maatregel niet wordt opgelegd. Bovendien kan medewerking aan het onderzoek en oplegging van tbs de verdachte helpen. De tbs is namelijk bedoeld om de verdachte te behandelen en voor te bereiden op terugkeer in de maatschappij. Veel verdachten willen genezen en werken mee aan de onderzoeken. Een advocaat kan u vertellen welke mogelijkheden er zijn en u adviseren mee te werken aan het onderzoek of juist niet.
Verdacht van een zedendelict?
Als u verdacht wordt van het plegen van een zedendelict kunt u worden aangehouden, worden verhoord of vastgehouden worden in een cel gedurende het onderzoek. Een advocaat kan u bijstaan wanneer u een verdachte bent. Een advocaat zal er alles aan doen om te zorgen dat u een eerlijk proces krijgt en de negatieve gevolgen voor u zoveel mogelijk worden beperkt.
Stel direct uw vraag
Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 55 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.
Of zoek verder
Bel kosteloos en vrijblijvend
Stel direct uw vraag
Gespecialiseerd in zedenfeiten
Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in zedendelicten.
7 dagen per week bereikbaar
U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.
Ook pro deo mogelijk
Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.
Landelijk advocaten netwerk
Met onze aangesloten zedendelict advocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in door Nederland.
