Uzelf aangeven bij de politie

eeft u een strafbaar feit gepleegd, maar wilt u bij uzelf in het reine komen? Bent u na een ongeluk doorgereden? Of wilt u advies van een advocaat voordat u een strafbaar feit opbiecht bij de politie? Raadpleeg te allen tijde een advocaat.

Een advocaat kan u adviseren wat u moet doen wanneer u uzelf wilt aangeven bij de politie. Strafzaken hebben grote gevolgen. Zorg daarom voor een goed advies van een gespecialiseerde advocaat aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht. Neem nu contact op met een advocaat.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 088 - 629 00 55 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Wilt u uzelf aangeven bij de politie? Wij adviseren u.

Hier vind u meer informatie omtrent uzelf aangeven:

Aangeven bij de politie

Indien u een strafbaar feit heeft gepleegd kan het voorkomen dat u zelf de politie wilt inlichten. Hieraan kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen zoals:

 • U wilt niet in onzekerheid leven en afwachten of u door de politie van uw bed gelicht wordt.
 • U bent na een ongeluk doorgereden en er zijn getuigen die u zagen doorrijden.
 • U wordt gezocht door de politie via de media. U loopt de kans herkend te worden.
 • U heeft last van gewetenswroeging.
 • U wilt niet hardhandig door een arrestatieteam gearresteerd worden.

Het belang van een advocaat

Wanneer u hebt besloten dat u uzelf wilt aangeven bij de politie kunt u beter meteen een advocaat inschakelen. U kunt dan uw eigen advocaat kiezen en de advocaat kan u vooraf adviseren en eventueel met u naar het politiebureau gaan.

Uit de praktijk blijkt dat het eerste verhoor vaak het belangrijkste is. Veel verdachten bekennen tijdens een eerste verhoor. Alles wat u zegt kan tegen u gebruikt worden. Ook wanneer u zwijgt kunnen daar conclusies uit worden getrokken.

Tips bij verhoor door de recherche of politie

 • U bent niet tot antwoorden verplicht. Iedere verdachte heeft het recht om te zwijgen.
 • Beroep u op uw zwijgrecht totdat u in de gelegenheid bent geweest om een strafrecht advocaat te raadplegen. Verklaren kan dan altijd nog.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 55 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in zedenfeiten

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in zedendelicten.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten zedendelict advocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in door Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.